Check out the Health Festival Speakers and their Speaking Topics.

What factors affect our mental health and how to improve our well-being through diet are just a few of the topics that can be heard at the festival.

Among the speakers are renowned health consultants, respected specialists and medical practitioners.

However, this list is not yet complete, as the program is constantly being updated!

02.november | Healthy lifestyle

11:00 - 11:30
Opening words by host of the day Marilyn Jurman. Yoga - training or lifestyle? Who could do yoga and why?
Duration: 30 min
speaker
Marilyn Jurman

Yoga and mindset trainer

Inbodhi Yoga Tallinn

11:30 - 12:00
Movement - an investment in well-being
Duration: 30 min
speaker
Liina Laur

Personal trainer and nutritionist

12:00 - 12:30
Mankind's lessons from vaccination: vaccine concerns and future perspectives
Duration: 30 min
speaker
Natalia Pervjakova

PhD, scientific consultant at Estonia Health Board

Estonian Gene Center, Institute of Genomics in University of Tartu

12:30 - 13:00
Risky behavior and it's prevention in the 21st century
Duration: 30 min
speaker
Ain Peil

Policy adviser in Public Order and Criminal Policy

Estonian Ministry of the Interior

13:00 - 13:30
Urban planning and a healthy lifestyle
Duration: 30 min
speaker
Marek Rannala

Road Engineer and Mobility Expert

Liikuvusagentuur

13:30 - 14:00
Obesity in Europe THIRD! How do electrical impulses and proper breathing improve (your) world?
Duration: 30 min
speaker
Enely Sarapuu

Founder of HAF training studio

HAF treeningstuudio

14:00 - 14:50
Naturopathy, before or after allopathic medicine. Who is responsible for health?
Duration: 50 min
speaker
Irje Karjus

Forester and herbalist

Tervise kodu

15:00 - 15:30
Erik Orgu will give a speech, who will share life hacks and recommendations from personal experience on how to improve your well-being through nutrition.
Duration: 30 min
speaker
Erik Orgu

Nutritionist

Dietless OÜ

15:30 - 15:50
A new way of taking vitamins - vitamins in sprays
Duration: 20 min
speaker
Kristi Aedma

NorVita brand manager, nutrition consultant and coach

NorVita

03.november | Sexual health

11:00 - 11:30
Opening words by host of the day Marilyn Jurman. How to support adolescents? or the birth of the book "Days Began" #eionei
Duration: 30 min
speaker
Marilyn Jurman

Yoga and mindset trainer

Inbodhi Yoga Tallinn

11:30 - 12:00
Preventing and Helping Sexual Violence Cases
Duration: 30 min
speaker
Keete Janter

Member of the board, social worker

MTÜ VAITER

12:00 - 12:50
"... it has long been clear that viruses do not forgive a frivolous attitude towards them"
Duration: 50 min
speaker
Ekaterina Smirnova

HIV Psychosocial Services Coordinator

Estonian Network of People Living with HIV

12:50 - 13:20
Young people's expectations and vision of sex education
Duration: 30 min
speaker
Katriin Kütt-Oad

Visiting manager

Estonian Health Museum

13:20 - 14:10
The right to health: right of everyone to the enjoyment of the highest attainable standard of physical and mental health for everyone  (in English)
Duration: 50 min
speaker
Yuri Yorsky

Advocacy Advisor

Estonian Network of People Living with HIV

14:10 - 14:40
Conscious consent as the most important precondition for sexual activities
Duration: 30 min
speaker
Kristina Birk-Vellemaa

Master of Education, Sex Education Expert, Sex Positive Trainer and Counselor

Estonian Sexual Health Association

14:40 - 15:15
Experienced trainer Epp Kärsin (Amare Luna), who shares personal experience at the festival on how is important to value yourself and your body, to achieve fulfilling relationships and experience the best of the best in them
Duration: 35 min
speaker
Epp Kärsi

Sexual experienced trainer

Amare Luna

15:15 - 15:45
What were known about venereal diseases and how were they prevented in the old days?
Duration: 30 min
speaker
Made Isak

Project director of exhibition “Indecent Tallinn”

Tallinn City Museum

15:45 - 16:15
Women's reproductive health and hormonal balance in today's society
Duration: 30 min
speaker
Reelika Kalmet

Nature therapist, Dr.OHHIRA trainer

Dr.OHHIRA

04.november | Mental health

11:00 - 11:30
Opening words by host of the day Marilyn Jurman. How to reduce stress and increase motivation?
Duration: 30 min
speaker
Marilyn Jurman

Inbodhi Yoga Tallinn

Inbodhi Yoga Tallinn

11:30 - 12:00
Mental health in the workplace
Duration: 30 min
speaker
Kristi Uusmaa

Jobseekers 'and Employers' Services Department, Service Manager (informing and advising employers)

Eesti Töötukassa

12:00 - 12:30
Mental health - a "smoothie" of heredity, the environment, lifestyle and opportunities for help
Duration: 30 min
speaker
Merike Sisask

Professor of Social Health

Tallinn University, Institute of Social Sciences

12:30 - 13:00
Introduction to the method of creative therapy "Work in a clay field". Practical examples and how this creative therapy can support mental health
Duration: 30 min
speaker
Keete Janter

Psychotherapist, psychosocial consultant

Vaiter MTÜ

13:00 - 13:30
The gut axis of the brain and the role of the microbiome in influencing our emotions
Duration: 30 min
speaker
Reelika Kalmet

Nature therapist, Dr.OHHIRA trainer

Dr.OHHIRA

13:30 - 14:00
Sexually abused child - what to do, what to leave?
Duration: 30 min
speaker
Anna Frank

Head of Orphanage Service, Child protection

Estonian Social Insurance Board

14:00 - 14:30
Sexually used child in therapy. Psychological advice
Duration: 30 min
speaker
Helen Tartes-Babkina

Psychotherapist-art therapist

Stefart Therapy OÜ

14:30 - 15:10
Life hacks to influence yourself
Duration: 40 min
speaker
Anna-Kaisa Oidemaa

CEO, clinical psychologist

Peaasi

Exhibitors

More Expo showcases

Partners

Советуем
Советуем Советуем

Our client service is more than happy to answer Your questions!

To contact us choose one of the icons from above

Our client service is more than happy to answer Your questions!

To contact us choose one of the icons from above

Our client service is more than happy to answer Your questions!

To contact us choose one of the icons from above