Menüü
 
Teavitused
Märguanded puuduvad
  • Programm

Programm

13. Veebruar
+

13. veebruar 2024

09:00 - 09:30
Kestus: 30 min
speaker
Hommikukohv ja registreerimine
09:30 - 10:00
Tervitussõnad
Kestus: 30 min
speaker
Chairman of the Board of the Estonian Wind Power Association | CEO of Enefit Green AS  
speaker
Kliimaministeeriumi kantsler
speaker
Hollandi suursaadik Eestis
10:00 - 12:00
Eesti tuuleenergia arenduste hetkeseis
Kestus: 120 min

Tuuleenergia arengu hetkeseis Eestis

10.00 - 10.10  Enefit Green
10.10 - 10.20  Saare Wind Energy
10.20 - 10.30  Utilitas Wind
10.30 - 10.40  Evecon
10.40 - 10.50  Vindr

10.50- 12.00 Paneel: Arendajate  ja riigi vaade, tänased suurimad väljakutsed 2030 eesmärkide täitmisel 

Paneeli modereerib Johannes Tralla.

speaker
Enefit Greeni tuuleenergia valdkonnajuht
speaker
 Saare Wind Energy juhatuse liige, Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse liige
speaker
Utilitas Wind juhatuse liige
speaker
Arendusjuht, Evecon OÜ
speaker
Co-founder of Vindr and the Head of Baltics
speaker
Keskkonnaameti looduskasutuse osakonna juhataja
speaker
Taastuvenergia valdkonnajuht Kliimaministeeriumis
12:00 - 13:00
Kestus: 60 min
speaker
Lõuna
13:00 - 15:00
Tuuleenergia finantseerimismudel Eestis
Kestus: 120 min

13.00 - 13.15  KPMG
13.15 - 13.30  Luminor 
13.30 - 13.45  SEB
13.45 - 14.00  Põhjamaade Investeerimispank

14.00-15.00 Paneel: Kuidas finantseerida Eestis tuuleenergia projekte nii maal kui merel? 

Veiko Räim modereerib paneeli.

speaker
Luminori peaökonomist, endine Arenguseire Keskuse uuringute juht
speaker
Energiasektori juht, KPMG Baltics
speaker
Senior Banker at Nordic Investment Bank’s
speaker
Head of Corporate Banking, Member of the Management Board SEB Pank AS
speaker
Principal Banker, European Bank for Reconstruction & Development (EBRD)
speaker
Finantsdirektor Enefit Greenis
15:00 - 15:30
Kestus: 30 min
speaker
Kohvipaus
15:30 - 17:00
Tuulepark ja selle võimalused kogukonnas
Kestus: 90 min

15.30 - 15.50 Saaremaa - Tuuleenergia teadmiste, oskuste ja uuringute keskus
15.50 - 16.10  Pärnumaa mõtted, kogemus ja tulevikuplaanid 

16.10 - 17.00  Paneel - Kogukonna võimalused tuuleenergeetikas

Enda Pärisma modereerib paneeli. 

speaker
Eesti Merendusklaster MTÜ juhatuse aseesimees, Kuressaare kolledži direktor
speaker
Arendusosakonna juhataja Pärnumaa KutseharidusKeskuses
speaker
3D Wind Service Oy asejuhataja
speaker
Country Manager in Estonia, Sunly
speaker
Hundipea Juhatuse esimees
17:00 - 19:00
17.00-19.00 Hollandi suursaadiku vastuvõtt konverentsi külalistele
Kestus: 120 min
15:00 - 17:00
Üksühele kohtumised Hollandi äridelegatsiooni liikmetega
Kestus: 120 min

From the Netherlands, a business delegation of 18 offshore wind sector companies is attending the Estonian Wind Conference.

Plaese register to the Matchmaking session with the Dutch companies on February 13 at 15:00-17:00 to reserve a timeslot for a one2one appointment with Dutch guests.

14. Veebruar
+

14. veebruar 2024

09:00 - 09:30
Kestus: 30 min
speaker
Hommikukohv
09:30 - 11:00
Hollandi kogemus
Kestus: 90 min

Opening word by Elro van den Burg, Project Initiator LinkedbyOffshoreWind Baltic States

Moderator: Mr Edwin van de Brug, Regional Manager at Van Oord Offshore Energy

speaker
Renewable Energy Consultant at Pondera
speaker
Project Director at Ventolines
speaker
Sales Manager at IQIP
speaker
Business Development Lead at Out-Smart
speaker
Regional Manager at Van Oord Offshore Energy
11:00 - 12:00
Riigi vaade- võrk, merealade oksjonid, vähempakkumised ja loamenetlused
Kestus: 60 min

11.00 - 11.10 Kliimaministeerium 
11.10 - 11.20 TTJA 
11.20 - 11.30 Elering


11.30 - 12.00 Paneel: Kuidas riik Eesti tuuleenergia arengut edasi suunab? 


Paneeli modereerib Sandor Elias. 

 

speaker
Director General Consumer of Protection and Technical Regulatory Authority of Estonia
speaker
Head of energy system planning, Elering AS
speaker
Kliimaministeeriumi energeetikaosakonna juhataja
speaker
Attorney-at-Law at Law Firm TRINITI
12:00 - 13:00
Kestus: 60 min
speaker
Lunch
13:00 - 15:00
Uued tehnoloogiad Eesti vajaduste vaates
Kestus: 120 min

13.00 - 13.20 ENERCON GmbH, Mindaugas Urbonas Sales Manager of Eastern Europe
13.20 - 13.40 Hydrogen, Ragle Raudsepp, Head of development in hydrogen technologies, Eesti Energia
13.40 - 14.00 Utilitas Wind, Andrus Zavadskis
14.00 - 14.20 Joonas Vänto, Invest in Estonia

Mihkel Annus modereerib paneeli.
14.20 - 15.00 Paneel: Kuidas tuuleenergia jõuab tarbijani? 

speaker
Sales Manager Eastern Europe of ENERCON GmbH
speaker
Vesinikutehnoloogiate arendusjuht, Eesti Energia
speaker
Välisinvesteeringute juht, EASi ja KredExi ühendasutus
speaker
Juhatuse liige, Utilitas Wind
speaker
Eesti Taastuvenergia Koja juhataja
15:00 - 15:15
Konverentsi lõpetamine
Kestus: 15 min
11:00 - 12:00
Kutsekoolide ja arendajate kohtumine
Kestus: 60 min

11.00 - 11.20 Pärnumaa KutseharidusKeskus
11.20 - 11.40 Kuressaare Ametikool 


11.40 - 12.00 Arutelu 


Kohtumist juhatab ETEA hariduse töögrupi juht Innar Kaasik. 

Liitumiseks palun kirjuta: terje.talv@tuuleenergia.ee 

,