• Neljapäeval, 13. oktoobril 2022

Neljapäeval, 13. oktoobril 2022

Päevakava neljapäeval, 13.10.2022

10:00 - 17:00
Hollandi-Eesti tööstusseminar „Homse vägi“
Kestus: 420 min
10:00 - 17:00
EESTI LAHTISED MEISTRIVÕSTLUSED KÄSIJOOTMISES
Kestus: 420 min

Võistluse raames peab 1 tunni jooksul kokku monteerima ühe plaadi (SMT + THT)
Korraldaja: Eesti Elektroonikatööstuse Liit ja IPC
Toimumiskoht: Stend C019
 

10:00 - 17:00
MOBIILSED TEHNOLOOGIA TÖÖTOAD
Kestus: 420 min

Korraldaja: MERKUUR
Toimumiskoht: Stend C055
 

11:30 - 12:30
Tööstus 4.0 ja Tööstus 5.0 sünkroniseerimise seminar: TOOTMISKORRALDUSE RAKENDAMISE MÕTESTAMINE – ORGANISATSIOONITEHNILINE LAHENDUS
Kestus: 60 min

Korraldaja: Eesti Leiutajate Liit ja MTÜ Piloot 
Toimumiskoht: Seminariruum C
 

14:00 - 16:00
SEMINAR “KUHU TÕTTAD EESTI TÖÖSTUS?”
Kestus: 120 min

Kuidas panna robot enda kasuks tööle? – Renno Raudmäe
Arukad süsteemid järgmise põlvkonna tööstuses – Aleksei Tepljakov
3D multifüüsika – kõrgtehnoloogilise tootearenduse võti – Veronika Zadin
Tehisintellektil põhinev kapten meretööstuse jaoks“ – Heigo Mõlder
Diskussioon “Mida teadlastel Eesti tööstusele pakkuda?”
Korraldaja: EIT Manufacturing, EIT Raw Materials
Toimumiskoht: Seminariruum C
 

Hollandi-Eesti tööstusseminar „Homse vägi“

10:00 - 10:00
Ürituse moderaatorid
Kestus: 0 min
speaker
Thijs de Neeve

EASi ekspordinõunik Beneluxi riikides

speaker
Eero Raun

Eesti Masinatööstuse Liidu arendusnõunik

10:00 - 10:15
Seminari avamine
Kestus: 15 min

Milline on Eesti tööstuse väärtuspakkumine?

speaker
Sille Kraam

 Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler

10:15 - 11:45
1. paneel: meretööstus
Kestus: 90 min
speaker
10:15 - 10:25

Kuidas teha äri globaalsete Hollandi ettevõtetega nagu Damen?

Kaarel Trei, Muvor OÜ juhatuse liige

speaker
10:25 - 11:10

Projektid, koostöö, võimalused

Peter Cortie,  SRC Netherlands, juhatuse liige

Meretööstuse tarneahelas Eesti ei saa (ja ei tohiks) enam konkureerida hinnakujundusega. Ja seda polegi vaja, arvestades Eesti tööstuse tarnekogemust ja kvaliteedinõudeid. Eestil on piisavalt võimekust ja oskusi, mida kasutada meretööstuse automatiseerimisel ja digitaliseerimisel. Nõudlus tööstusliku IT ja küberturvalisuse ekspertiiside järele aina kasvab. Uurime, kuidas koostöö Hollandiga võiks tugevdada Eesti edasist positsiooni meretööstuses.

speaker
11:10 - 11:45

Diskussioonipaneel: tööstuse väljakutsed ja võimalused Eestis

  • Peter Cortie - SRC Netherlands, juhatuse liige
  • Jaak Viilipus - Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi meremajandusosakonna juhataja
  • Kristjan Tabri, DSc – Tallinna Tehnikaülikooli meretehnoloogia kompetentsikeskuse juhataja, Eesti Meretööstuse Liidu juhatuse liige
  • Rimo Timm – Baltic Workboats müügi- ja turundusjuht
11:45 - 12:15
Kohvipaus ja vaba suhtlus
Kestus: 30 min
speaker
Ootame teid tagasi!
12:15 - 13:45
2. paneel: Avameretuulepargid
Kestus: 90 min
speaker
12:15 - 12:25

Kuidas sõlmida 10 miljoni euro väärtuses leping hollandlastega?

Nadezda Vassiljeva, Marketex Offshore Constructions müügidirektor (BLRT grupp)

speaker
12:25 - 13:10

Projektid, koostöö, võimalused

Edwin van de Brug, Van Oord Offshore Wind piirkonnajuht


Tunnustatud tuuleparkide rajaja ülevaade avamere tuuleenergia arengust viimastel aastatel ja saadud õppetundidest. Kuna avamere
tuuleenergia sektor on hakanud plahvatuslikult kasvama, tekivad uued suured ülemaailmsed väljakutsed. Ühtlasi uurime, millised on
peamised tähelepanupunktid Eesti tarnijate jaoks hollandlastega äri ajamisel.

speaker
13:10 - 13:45

Diskussioonipaneel: tööstuse väljakutsed ja võimalused Eestis

  • Edwin van de Brug - Van Oord Offshore Wind piirkonnajuht
  • Kristo Kaasik - Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi taastuvenergia juht
  • Terje Talv – Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht
  • Nadezda Vassiljeva - Marketex Offshore Constructions müügidirektor (BLRT grupp)
13:45 - 15:00
Lõunapaus ja ringkäik messil Instrutec / GreenExpo 2022
Kestus: 75 min
15:00 - 16:30
3. paneel: Vesinikuenergia
Kestus: 90 min
speaker
15:00 - 15:10 Madis Raukas

Miks juurutada oma äris roheenergiat?

Madis Raukas, EASi rakendusuuringute osakonna juhataja

speaker
15:10 - 15:55 Petrus Postma

Projektid, koostöö, võimalused

Petrus Postma - &FLUX kaasasutaja, Eesti Vesinikuorg


Holland positsioneerib end küll vesinikumajanduse absoluutses esirinnas, ent neilgi on küsimus: kust saada tehnoloogiat? Uurime,
millised on tehnoloogia väljakutsed Põhja-Euroopa kontekstis ja milliseks võib kujuneda Eesti väärtuspakkumine.

speaker
15:55 - 16:30

Diskussioonipaneel: tööstuse väljakutsed ja võimalused Eestis

  • Petrus Postma - &FLUX kaasasutaja, Eesti Vesinikuorg
  • Annely Akkermann –Riigikogu liige, vesinikutehnoloogia toetusrühma esimees
  • Marek Alliksoo – Eesti Vesinikutehnoloogiate Ühingu juhatuse liige, Skycorp tegevjuht
  • Margus Vihman – AS Tallinna Sadam juhatuse liige
16:30 - 16:45
Lõppsõna
Kestus: 15 min
speaker
Raul Kütt

Raul Kütt – Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht

16:45 - 17:00
Seminari lõpp ja vaba suhtlus
Kestus: 15 min

Kõik eksponendid

Kõikide eksponentidega saate tutvuda messialal

Vaata rohkem
SOOVITAME SOOVITAME

Me vastame teile meeleldi

Valige üks ülalolevatest suhtluskanalitest või jäta oma teade Facebooki kaudu